Theaterprogramma 2021-2022

Theaterprogramma seizoen 2021-22 / de Stenge


Superjuffie

Kindervoorstelling Superjuffie
Woensdag 3 november / 15:00 uur

Ben jij dol op de avonturen van Superjuffie én op muziek? Dan wil je hier zeker bij zijn! Tijdens deze interactieve voorstelling met schrijfster Janneke Schotveld en het vrolijke pianoduo Beth & Flo speel je onder andere een muzikale dierenquiz en leer je het speciale Superjuffielied! Kom je ook meezingen?
De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Na afloop van de voorstelling zal Janneke Schotveld signeren en is er voor de kinderen een gratis glaasje limonade.
Deze voorstelling wordt georganiseerd door Bibliotheek Oosterschelde, De Stenge, The Read Shop & winkeliersvereniging Winkelcentrum. Voor meer informatie kun je bij een van hen terecht. Kaartverkoop volgt!

Maikel Harte

Eindejaarsvoorstelling ~ Maikel Harte
Woensdag 24 nov. 2021 / 20:15 uur
Een jarenlange traditie werd tijdens de corona abrupt doorbroken: de eindejaarsvoorstelling van Maikel Harte. Hosternokke, dat viel tegen... Maar het mag weer! Enige kennis van het Zeeuwse dialect is een vereiste voor een bezoek aan deze voorstelling, maar als die er is, belooft het een mooie avond te worden. Proost!
Kaarten: www.theatersaanzee.com

Huis van Sinterklaas
Zaterdag 27 nov 2021 / 13:00-16:30 uur

41DC2E09-CF31-4438-8171-0F696001F14C.jpeg

Ja, ja, Sinterklaas en zijn Pieten logeren op 27 november in de Stenge in Heinkenszand en jij mag tussen 13.00 en 16.30 uur komen kijken!

Klik naar: Huis van Sinterklaas

Bluegrass Boogiemen & Cor Sanne

Bluegrass Boogiemen & Cor Sanne ~ theaterconcert
Zaterdag 29 jan. 2022
In deze muziekvoorstelling hoort u de mooiste countryklassiekers uit voornamelijk de 50's en 60’s, op geheel eigen wijze gebracht en met uitsluitend akoestische instrumenten gespeeld. Denk aan de muziek van artiesten als Hank Williams, Johnny Cash, Merle Haggard, John Denver, Don Williams en Bill Monroe. Maar ook worden er uitstapjes gemaakt naar de Rock and Roll en de popmuziek, uiteraard met een connectie tot de oorspronkelijke countrymuziek. We noemen bv Elvis Presley, Ricky Nelson en Roy Orbison.
The Best of Classic Country Unplugged is een samenwerkingsverband tussen de Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne. Cor Sanne is al sinds de jaren '60 van de vorige eeuw actief in de muziek. Eerst als muzikant, maar later voornamelijk als organisator van country evenementen. Zo boekte hij shows met de grootste namen uit de country- en aanverwante muziek (zoals Johnny Cash, Emmylou Harris, Buck Owens, Bill Monroe en Jerry Lee Lewis) in Nederland en Europa. Zijn muzikantenbloed kroop echter voort en zo besloot hij een aantal jaar geleden weer het podium te beklimmen. om de door hem zo geliefde muziek zelf weer ten gehore te brengen. Hij zocht daarvoor zijn vrienden van de multi award-winning Blue Grass Boogiemen op, en de band Grand Ole Country was geboren. Na talrijke succesvolle optredens in binnen- en buitenland en een goed ontvangen album (waarover beroemde country ster Marty Stuart schreef: 'Classic Country, done for all the right reasons') werd het project voldaan afgesloten en kon er teruggekeken worden op een prachtige samenwerking.
Onlangs besloten Cor en de Boogiemen de draad weer op te pikken. Ditmaal met als doel de theaters in te gaan met een voorstelling die bol staat van de Classic Country aaneen gepraat met mooie anekdotes over de historie van de muziek en over de rijke ervaring die zowel Cor als de Boogiemen de afgelopen decennia opgedaan hebben. Gezongen wordt er door zowel Cor, als alle individuele leden van de Boogiemen, waardoor de show een zeer afwisselend karakter heeft. Dit alles wordt gebracht in de meest oorspronkelijke vorm: met akoestische instrumenten en recht uit het hart.
Kaarten: www.theatersaanzee.com

Simon & Garfunkel

Simon & Garfunkel ~Feelin' Groovy
Woensdag 16 febr. 2022 / 20:15 uur
De Simon & Garfunkel Revival Band is misschien wel de beste Revival band van het wereldberoemde duo Simon & Garfunkel. Een optreden van deze band zorgt voor een zeer enthousiast publiek en lovende recensies.
In hun programma 'Feelin’ Groovy' krijgt u ballads te horen als Scarborough Fair en Bright Eyes, maar ook klassiekers als Mrs. Robinson, The Boxer, The Sound of Silence en het opzwepende Cecilia. “Sluit uw ogen en u waant zich bij een concert van het fameuze duo. De stemmen van Michael Frank en Guido Reuter lijken sprekend op de stemmen van Paul Simon en Art Garfunkel en samen met de fantastische band zorgen zij voor een onvergetelijk concert. Wij zijn er dan ook bijzonder trots op dat wij er opnieuw in geslaagd zijn dit gezelschap naar Zeeland te halen voor een aantal concerten.”
Kaarten: www.theatersaanzee.com

Wim Kieft & Eddy van der Ley

Wim Kieft & Eddy van der Ley ~ Na de kopbal
Donderdag 24 maart 2022 / 20:15 uur
Tijdens het EK van 1988 scoorde Wim Kieft tegen Ierland met een kopbal, acht minuten voor het einde van de wedstrijd, waardoor Nederland doorging naar de halve finale en uiteindelijk Europees Kampioen werd. Een legendarisch moment uit de geschiedenis van het Nederlands voetbal.
Na zijn succesvolle profcarrière kende Kieft (43 interlands) een heel wat minder glansrijk (privé)leven. Een cocaïne- en drankverslaving zorgde voor leugens, schulden, schaamte en eenzaamheid. Maar hij vond een weg terug en hoe! Inmiddels is hij alweer geruime tijd één van de meest populaire en deskundige, niet van de buis weg te denken, voetbalanalisten van ons land. Van voetbaltopper naar junk en van schuldsanering naar televisiecontract… Het kan verkeren!
Hoe het Kieft verging tijdens de grootste pieken en de diepste dalen en bij zijn ‘comeback’, daarover wordt hij bevraagd door Eddy van der Ley, schrijver, journalist en theatermaker, die ook theatercolleges doet met onder meer Willem van Hanegem en Bas Nijhuis.
Van der Ley weet als geen ander de boel aan te zwengelen en Kieft de juiste vraag op het juiste moment te stellen zodat het een meer dan interessante avond wordt.
Een verhaal over tegenslagen en hoop, over eenzaamheid en veerkracht, over strijd en overwinning. Gebracht met veel zelfspot. Een ‘must’ om bij te wonen.
Kaarten: www.theatersaanzee.com

Billy Joel experience

Billy Joel Experience met Elton John - Face to Face
Zaterdag 02 april 2022 / 20:15 uur
In 1994 bundelden Elton John en Billy Joel hun krachten voor een wel heel bijzonder live spektakel: de "Face To Face Tour". Met deze dubbele headline toerden de iconen de hele wereld over en brachten hun beider grootste hits ten gehore voor een miljoenenpubliek. “The Piano Man” samen met “The Rocket Man” bleek zo’n succes, dat de tournee in respectievelijk 1998, 2003 én 2009 herhaald werd.
In 2018 kondigde Elton John zijn afscheid aan van de internationale podia en Billy Joel toert, op een enkele sporadische internationale show, ook niet meer buiten de V.S.Met “Face 2 Face, The ultimate tribute to Elton John & Billy Joel” heeft nu iedereen de kans om alsnog het ongelooflijk indrukwekkende repertoire van deze grootmeesters in de popmuziek in één zinderende show live mee te maken… “Your Song”, “She’s Always A Woman”, “I’m Still Standing”, “Uptown Girl”… en ga zo maar door…
Gespeeld en gezongen door Alexander Broussard in de huid van Billy Joel en Max Anthony (U.K.) als Elton John.
Een onvergetelijke reis door het mooiste en het beste van ’s werelds grootste singer-songwriters.
Kaarten: www.theatersaanzee.com

Majolijn van Kooten

Majolijn van Kooten ~ Ongestoord
Donderdag 14 april 2022 / 20:15 uur
Het psychiatrisch cabaret van Marjolijn van Kooten wordt ongelofelijk goed ontvangen. Tussen de lachbuien door voelt haar publiek zich getroost en verbonden door haar relativerende humor en ontroerende liedteksten.
Sinds begin 2021 is Marjolijn directeur van de Angst Dwang Fobie stichting. Ook in deze rol richt ze zich op het doorbreken van het taboe op psychische aandoeningen en het opkomen voor de belangen van mensen met angst en dwang.
Na het succes van de theatervoorstellingen ‘Geen paniek’ en ‘Ik zie de bui al hangen’ is er nu ‘Ongestoord’, alweer boordevol zwarte humor.
Ongestoord
Wat blijft er van je over als je geen paniekaanvallen meer hebt en geen patiënt meer bent? Wat is dan je identiteit? Ben je dan… eh…normaal? Wat is dat eigenlijk, normaal zijn? Het gaat nu al een paar jaar zó goed met Marjolijn, dat het bijna eng wordt. Maar ja, de humor zit toch vaak in tragiek en ellende. Dus kom maar op met die tegenslag; met de moed der wanhoop zet Van Kooten haar hangende schouders eronder en maakt er denderende grappen over. Want humor blijkt nog altijd het beste medicijn. En Van Kooten heeft de lach aan haar kont hangen!
> Deze avond is 100% anti-depressief.
> Bijwerkingen: lachstuipen en troost.
> Je knapt er echt van op.
Kaarten: www.theatersaanzee.com

Willem Vermandere

Willem Vermandere ~Heden, verleden & toekomst
Zondag 24 april 2022 / 20:15 uur
Een bijzonder mens, een filosoof en begenadigd zanger/verteller. Maar daarnaast is hij ook nog beeldhouwer/schilder en schrijver. Zijn teksten zijn als literatuur en zijn muziek heeft een zuidelijk timbre. Hij kan als geen ander liedjes over het leven, personen, gebeurtenissen en de maatschappij op een conférence-achtige manier en met een unieke mimiek aan elkaar breien. Dit alles vindt zijn weerslag in zijn theaterprogramma. Een ‘concert’ van Willem is steeds een sfeervol programma met een mengeling van oud en nieuw werk. Willem mijmert over het heden, het verleden en de toekomst.
De pers over een optreden van Vermandere: “Twee uur Vermandere, de tijd vliegt voorbij!” "Vermandere ontroert, vertedert en charmeert het publiek, houdt ze een spiegel voor en maakt ze aan het lachen”. “Onbegrijpelijk waarom theaterminnend Nederland deze intrigerende Vlaming nooit massaal in de armen heeft gesloten”.

Herman van Veen: “Zijn liedjes zijn als hout & steen, zijn wijsjes als van water, zijn wijsheid is van vroeger nog en voor heel veel later”
De muzikanten:
Freddy Desmedt: klarinetten, saxofoons en fluiten
Pol Depoorter: gitaren en mandoline
Website: www.willem-vermandere.be
Kaarten: www.theatersaanzee.com

FDB7FB43-3C14-45CE-9311-1E232A459513_1_201_a.jpeg

Zeeuwse Sien ~Sien's Idee
Zaterdag 14 mei 2022 / 20:15 uur
Sien nodigt u uit voor een avondje in Zeeuws dialect. Wie bent u en wie is Sien? We hebben allemaal een ID. Maar wie we werkelijk zijn? Geen ID! Waar het over gaat? Geen idee of toch… over Sien’s ID?
Muzikaal begeleid door Els de Bree, Bert Hoogerheide, Ruben Mol en Peter Bolderman.

Website: www.marijkevanpeene.nl
Kaarten: www.theatersaanzee.com (zodra deze definitief is).

ABBA Tribute.jpg

THE BEST ABBA tribute
Vrijdag 21 oktober 2022

Homage to ABBA and the atmosphere of the 70 's and 80 's.
In the history of pop music ABBA has been played a leading role. Who does not remember classic hits like "Dancing Queen", "Waterloo", "Mamma mia", "Voulez vous" and "The winner takes it all". Abba is one of the most successful bands in the world with over 200 million sold albums (and more than 370 million records in total).
In 2013, THE BEST abba tribute has been taken care of the rich musical legacy of this legendary group. With 6 musicians they will guarantee a very pleasant evening (full evening program possible), with "yes, I knew all the songs" repertoire. It is music with enormous recognizability and at which all choirs arise spontaneously during these concerts.

Also typical for the music of ABBA is that it will arise a lot of emotion (from joy to sadness)! Unlikely good and musically perfectly balanced ABBA has left her signature in pop music between 1972 and 1982. Polyphony singing is one of the striking features of the ABBA Tribute to approach the characteristic ABBA sound. Together with professional light and sound engineers ABBA Tribute are capable to approach the atmosphere of that time close to the original. The authentic 70 's and 80 's (original ABBA) clothing during performance completes the impression.

How much the music of ABBA still entrancing people, is proven weekly during the concerts of ABBA Tribute.Not only the generation from the era of ABBA will get excited. More and more young people follow that example. This is the ultimate proof that the ABBA music is of all times. Many artists tried to copy ABBA (including Baccara etc.) but they never could match the success of the real ABBA.

Out of respect for the band ABBA, ABBA Tribute tried as good as possible to match the original on musical level and this succeeds according comments and reservations. Named by the Dutch and foreign press as one of the best ABBA Tribute bands in the world and we are proud of it! Highlight in 2014 was a performance for more than 15,000 people (Kasteeltuin concerts in Helmond). It was a great experience! By dedication to the original compositions and to preserve the necessary authenticity remains ABBA Tribute stand out from the rest. With two top vocal Dancing Queens at the front and solid musicianship behind, success is assured for every evening of nostalgia and pleasant music for young and old!

THE BEST abba tribute for a real flashback to the beautiful musical times of yesteryear!!
Tickets:
here

ABBA Tribute flyer.jpg

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.